štvrtok 13. mája 2010

Sybase.Zabudnutý-kúpený.

V roku 1994 som sa stretol s Windows 3.1, SQL serverom Informix, architektúrou client-server a nástrojom na tvorbu client-server aplikácií PowerBuilder.
Windows existuje naďalej, Informix .. v princípe skrachoval a bol kúpený IBM ..
PowerBuilder , niečo ako Visual Basic s výrazne lepšími možnosťami reportovania,mal výrazne zložitejšiu cestu. Najprv PowerSoft kúpil Watcom, ktorý v 90tych rokoch vyvýjal Watcom C/C++ compilátor a hlavne Watcom SQL server, ktroý bežal aj na Windows 3.1 aj na vtedy populárnom Novel NetWare 3.12 (dnes už asi zabudnutý OS pre servery).
Nuž a spojenie PowerBuilder+miniSQl server Watcom pre lokálne stanice ktorý mimochodom už v danej dobe umožňoval replikáciu s čím MySQL alebo PostgreSQL prišli oveľa neskôr, zaujalo Sybase. Ak neviete kto alebo čo bol Sybase, tak to bol výrobca ktorého SQL server 4.x bol základom Microsoft SQL servera, a jeho jazyk Transact SQL je tam doteraz ...
Sybase prežil veľkú konsolidáciu databázového trhu, keď zmizol Ingres, Informix, zostal Oracle, Microsoft a IBM. A Sybase s orientáciou na mobilné telfóny a PDA, a s "pozostatkami" ako PowerBuilder, ale aj PowerDesigner pre návrh databázového a objektového modelu, a mnoho ďaľšich riešeni.
(Inak viete o tom že existuje aj PowerBuilder pre Windows CE ? :-)
Otázka bola ako dlho vydrží . Nuž vcelku dosť dlho. Až doteraz.
Nech žije SAP. Uvidíme ako začlení produkty Sybase do svojej ponuky .

Ďaľšie informácie napr. tu:
http://bit.ly/dnPXlG

1 komentár:

Anonymný povedal(a)...

Tu je kontakt na pána Benjamina, e-mailové podrobnosti, Lfdsloans@outlook.com. / Alebo Whatsapp +1 989-394-3740, ktoré mi pomohli s pôžičkou vo výške 90 000,00 EUR na začatie podnikania a som veľmi vďačný, bolo pre mňa naozaj ťažké snažiť sa urobiť cestu, pretože to nemôže byť osamelá matka. ľahké so mnou, ale s pomocou pána Benjamina sa usmievam na mojej tvári, keď sledujem, ako moje podnikanie rastie silnejšie a rozširuje sa tiež. za finančnú pomoc alebo prekonanie ťažkostí s obchodom alebo s cieľom založiť obchodný projekt to dokážete a majú nádej na to, aby ste sa dostali z ťažkostí .. Ďakujem.